Kläder, Skor, Klänningar & Underkläder | Nelly.com – Mode online

20-50% OFF OVER 1000 STYLES SHOP NOW

Om Nelly.com

Nelly.com är en ledande aktör inom mode på nätet för mode- och skönhetsmedvetna tjejer mellan 18 och 35 år. Nelly inspirerar med nyheter varje dag från några av våra 700 olika varumärken. Här hittar du kläder, skor, underkläder, badkläder, skönhetsprodukter, accessoarer och sportkläder för alla typer av tillfällen. Vi får in över 300 nya plagg varje dag från internationellt välkända modehus och butikens egna unika varumärken som t.ex. NLY Trend och NLY Shoes och NLY Lingerie.

Vår kärnkompetens

Nelly.com har ett brett utbud av de allra senaste trenderna inom mode för en ungdomlig, trendig och utåtriktad målgrupp.

Vår vision

Nelly ska bli nummer ett inom mode online genom att erbjuda inspiration och ett brett urval av de senaste trenderna och modemåstena till självsäkra, unga tjejer.

Nellys kännetecken

Trendig

Vi vet vad som är nytt, på gång och vad som händer just nu. Hos oss hittar målgruppen alltid de senaste trenderna och must-haves.

Glammig

Vi ska erbjuda den där extra touchen av glam som kompletterar looken.

Inkluderande

Alla som letar efter lite mer glam i sitt liv är välkomna.

Ungdomlig

Vi har alltid ett ungt, fräsch perspektiv på saker och ting.

Hållbarhet på Nelly NLY AB

Vi arbetar just nu med att uppdatera vår hållbarhetsstrategi som ska sträcka sig fram till 2030. Vårt mål är att bli klara under 2019. Våra fokusområden är Planet, People och Product. Här nedan kan du läsa om vad vi gjort inom de olika områdena under 2018/2019. Nelly NLY AB ingår i Qliro Group och har därför ingen egen hållbarhetsredovisning. Vill du läsa Qliro Groups hållbarhetsrapport för 2018 hittar du den på Qliro.com.

PLANET

Klimatpåverkan

Som ett första steg i att minska klimatpåverkan har vi börjat mäta våra inbound och outbound transporter. Vi har sedan 2017 rapporterat utsläpp från tjänsteresor och outbound transporter (från lager till kund) enligt GHG Protocol Scope 3 med basår 2016. Under 2018 började vi även mäta inbound-transporter (från leverantör till lager).

Under 2019 har vi gått med i STICA -The Swedish Textile Initiative for Climate Action. STICA stödjer den svenska mode- och textilindustrin i arbetet med att minska klimatpåverkan. Den rapporteringsmodell som används är GHG Protocol och hittills i år har vi samlat in data för Scope 1 (direkta utsläpp), Scope 2 (indirekta utsläpp) och kommer under 2020 utöka insamling av data för Scope 3 (utsläpp i värdekedjan). Tillsammans med STICA har vi en gemensam målsättning om att sänka klimatpåverkan med minst 30% till 2030 i linje med FN:s "Fashion Industry Charter on Climate Action".

Hållbara transporter

Vi har en nollvision när det kommer till flygtransporter i planeringsfasen för våra egna varumärken. De transportmedel som vi i förstahand använder för hemtransport av våra egna varumärken är båt och lastbil.

Vi uppmanar våra transportörer att använda sig av grönare alternativ i den mån det är möjligt.

Vårt eget resande

Under 2019 har vi implementerat en uppdaterad resepolicy. Vi väljer mer miljövänliga alternativ när så är möjligt. Vi har också sett över våra rutiner för att se hur vi kan planera bättre och därigenom resa smartare.

För det cirkulära modet

Vi arbetar för en Zero Waste-ambition. Det innebär att vi inte slänger plagg som kommer i retur eller kasseras utan vi säljer, skänker eller materialåtervinner dem tillsammans med samarbetspartners som Human Bridge och Recuprenda m.fl. Vi har även satt upp egna, tillfälliga outletbutiker.

Som ett led i att jobba mer cirkulärt har vi under 2019 bytt ut alla tvättrådsetiketter på våra egna varumärken till återvunnen polyester.

Förpackningar

Vi arbetar mot att minska onödig plastanvändning i vår verksamhet, bland annat genom att reducera antal plastpåsar som används vid vår provhantering.

Under 2019 har vi tagit fram en ny e-handelspåse. Vår tidigare svarta påse har inte varit möjlig att materialåtervinna eftersom den svarta färgen är svår att sortera ut i sorteringsanläggningar. Därför har vi tagit fram en rosa påse, helt i LDPE plast, där vi ökat andelen återvunnet material från 30% till 50%.

Energi

Vi arbetar för att minska energiåtgång på våra kontor och lager.

En åtgärd har varit att byta till LED-belysning på lagret.

PRODUCT

Hållbara material

Vi gör just en kartläggning av vilka hållbara material som finns tillgängliga hos våra externa varumärken i syfte att visa kunden vilka hållbara alternativ vi erbjuder. Vi ser även över våra egna varumärken för att ta ställning till vilka hållbara material vi vill kunna erbjuda kunden.

Material vi anser är mer hållbara:

 • Återvunna material
 • Ekologisk bomull
 • Bomull från Better Cotton Initiative
 • Tencel™
 • Modal från Lenzing™
 • Viskos från Lenzing™
 • Ecovero™

Djuretik

Vi stödjer pälsfri handel, det betyder att vi inte säljer produkter med päls enligt nedan definition:

Päls inkluderar inte:

 • Skinn, med eller utan hår, där djuret fötts upp och dödats i första hand för köttet. Exempel: skinn från nötkreatur, älg, häst, hjort, får, get och ren.
 • Material klippt, rakat eller kammat från levande djur. Exempel: ull, angora och kashmir.
 • Syntetiska material som efterliknar päls.

Följande betraktas alltid som päls av djuretiska och/eller djurskyddsskäl:

 • Päls från karakul-lamm (persianpäls).
 • Päls från kanin.
 • Päls från hund och katt.
 • Päls från säl.
 • Päls från mård.

Läs mer om vår Djurpolicy här

Kemikaliekontroll

Vi ställer krav på våra leverantörer att produkter som levereras till oss inte ska innehålla förbjudna, ohälsosamma eller miljöskadliga kemikalier. Leverantörerna förbinder sig genom avtal att följa aktuella kemikalierestriktioner. Restriktionerna baseras på EU-lagstiftningen, REACH, samt Textilimportörernas kemikalieguide som uppdateras två gånger per år.

Stickprovskontroller görs för att säkerställa att kraven följs. Om en produkt underkänns i ett kemikalietest stoppas ordern och en dialog förs med leverantören för att säkerställa framtida produktioner.

Kvalitetskontroll

Under 2018 har vi implementerat nya processer för att säkerhetsställa att våra egna varumärken uppfyller de kvalitetskrav som vi ställer i syfte att förlänga livslängden på våra produkter. Vi har under 2019 även infört en tredjepartsgranskning på fabrikerna som tillverkar våra produkter i syfte att säkerställa en jämn produktion.

PEOPLE

Våra medarbetare är vår största tillgång. Vi är övertygade om att för att skapa fantastiska resultat och må bra så behöver ledarskapet och medarbetarskapet samverka. Under 2019 har vi därför satsat starkt på ledarskapet genom egna ledarskapsprogram. Vi håller också årliga diskussionsforum kring medarbetarskap där vi pratar om allas bidrag till en trivsam arbetsmiljö.

Vi vill främja en hållbar livsstil och sund arbetsmiljö för våra medarbetare. Under 2019 har vi höjt friskvårdsbidraget, vi erbjuder träningspass under arbetstid och Nelly-cyklar som ett alternativt transportmedel till och från arbetsplatsen. Vår trivselgrupp Nelly Fun Squad arrangerar löpande aktiviteter för att främja arbetsglädjen och gemenskapen hos våra medarbetare samt för att implementera vår värdegrund; Passion, Innovation, Together och Smartness.

Vi arbetar för jämställdhet och för att vara ett inkluderande varumärke. Genom initiativet Nelly New Faces vill vi förändra bilden av vad en modell är och hur hen ser ut – och därigenom bredda representationen på vår sajt. Utöver det retuscherar vi aldrig bort födelsemärken, bristningar etc på våra modeller.

Transparens

Vi tror att större transparens i leverantörskedjan är viktigt för en mer hållbar framtid. Som ett steg i detta långsiktiga arbete kommer vi offentliggöra vår leverantörslista för egenproduktion under 2020.

Socialt ansvar i leverantörskedjan

Sedan september 2018 är vi medlemmar i Amfori BSCI - ett affärsdrivet initiativ med syfte att förbättra arbetsvillkoren i den globala leverantörskedjan. Amfori har över 2000 medlemmar och stödjer företag i arbetet med att skapa en etisk leverantörskedja.

Vi vill endast arbeta med leverantörer som delar vår respekt för mänskliga rättigheter och är villiga att samarbeta med oss för att förbättra sin verksamhet. Alla våra leverantörer måste underteckna Amfori BSCI Code of Conduct som bl.a. innehåller krav på hälsa och säkerhet, rättvisa löner och goda arbetsförhållanden. För att säkerställa att dessa krav efterföljs på fabriker som tillverkar våra egna varumärken gör vi egna platsbesök samt granskningar med hjälp av tredjepartsföretag.

Vi anlitar idag leverantörer som tillverkar på fabriker i Kina, Turkiet, England, Indien, Bangladesh, Italien och i Marocko.

Du finner vår Code of Conduct här

Etik

Vår Code of Ethics innehåller riktlinjer om hur vi ska vara mot varandra, hur vi ska agera i relationer till leverantörer och affärspartners samt en whistleblowingfunktion. Samtliga nyanställda måste ta del av policyn och skriva under innan påbörjad anställning.

Etik i vår leverantörskedja – I ovan Code of Conduct finns avsnittet "Ethical Business Behaviour" som behandlar bland annat korruption och mutor.

För mer information, kontakta oss via mail på [email protected]

Våra marknader

Nelly.com är idag verksamma på följande geografiska marknader:

 • Sverige (sedan starten 2003)
 • Norge (lanserades 2008)
 • Danmark (lanserades 2008)
 • Finland (lanserades 2008)
 • Tyskland (lanserades 2010)
 • Österrike (lanserades 2011)
 • Nederländerna (lanserades 2011)
 • EU-site som erbjuder möjlighet att handla inom EU (lanserades 2011)
 • UK (lanserades 2012)
 • Frankrike (lanserades 2013)
 • Internationell site som erbjuder möjlighet för länder utanför EU att handla (lanserades 2013)
 • Belgien (lanserades 2014)
 • Polen (lanserades 2014)

Kontakt

Vill du skicka brev till oss på nelly.com gör du det till adressen:
Nelly NLY AB/Nelly.com
Box 690
501 13 Borås
Sverige


Besöksadress:
Lundbygatan 1
506 30 Borås
Sverige


Mejlkontakt: [email protected]
Psst!.. du får snabbare hjälp om du kontaktar oss via kontaktfomuläret, det hittar du här.


Presskontakt med nelly.com: [email protected].

Nelly.com och NLYMan.com, med det juridiska namnet Nelly NLY AB (Org: 556653-8822), är en del av e-handelskoncernen Qliro Group AB (publ.). Qliro Group är en ledande nordisk e-handelsgrupp inom konsumentvaror, livsstilsprodukter och närliggande finansiella tjänster. Qliro Group driver CDON.com (Nordens ledande marknadsplats), Nelly.com och NLYman (mode) samt Qliro Financial Services. Under 2016 omsatte gruppen 4 miljarder kronor.

Qliro Groups aktier är noterade på Nasdaq Stockholms Mid-caplista under namnet ”QLRO”. För mer information om Qliro Group AB (publ.), presskontakt, och karriärmöjligheter inom koncernen, kolla in www.qlirogroup.com.

Produkten har lagts till i din shoppingbag