TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Henkilötiedot

NLY välittää turvallisuudestasi ja pyrkii kaikissa tilanteissa suojelemaan henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla. NLY:n tavoitteena on noudattaa kaikkia henkilötietojen suojelemista koskevia sovellettavia lakeja ja määräyksiä. Tämä käytäntö, muiden seikkojen ohella, auttaa sinua ymmärtämään, minkälaisia henkilötietoja NLY kerää ja kuinka niitä käytetään. Hyväksymällä tämän tietosuojakäytännön verkkosivustolla ostoksia tehdessäsi tai henkilötietoja antaessasi hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn alla kuvatulla tavalla.

NLY Scandinavia AB, (”NLY” / ”me”), 556653-8822 , Box 690, SE-50113 Borås on rekisterinpitäjänä vastuussa henkilötietojesi käsittelystä.

Mitä henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme henkilötietoja, joita olet meille antanut tai joita olemme keränneet verkkosivustollamme evästeiden avulla, jotta voisimme hallinnoida ostoksiasi sekä täyttää velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana. Henkilötietoihin, joita NLY käsittelee, kuuluvat henkilötunnuksesi, nimesi, sukupuolesi, sähköpostiosoitteesi, osto-, maksu ja tilaushistoriasi, luottokorttinumerosi, toimitusosoitteesi, IP-osoitteesi sekä puhelinnumerosi.

Kuinka käytämme henkilötietojasi?

Tietoja voidaan käyttää tunnistamista, suoramarkkinointia, asiakaskyselyjä, uutiskirjeitä ja tilastotietoja varten. Tietoja voidaan myös käyttää postin, tekstiviestien ja sähköpostien lähettämiseen sinulle sekä markkinointiin ja tiedottamiseen puhelimitse, ellet ole kieltänyt tällaista viestintää. Voit koska tahansa ottaa meihin yhteyttä ja kieltää kaiken sinuun asiakkaana kohdistetun markkinoinnin.

Tietoja voidaan käyttää myös ostoskäyttäytymisen analysoimiseen, jotta voimme toimittaa sinulle tarkoituksenmukaista tietoa ja markkinointimateriaalia sekä kehittää verkkosivustoa, maksutapoja ja maksuprosesseja. Maksutapojen ja -prosessien kehittämisen vuoksi tapahtuvaan käsittelyyn saattaa kuulua henkilötietojesi, ts. henkilötunnuksesi, luovuttaminen muille NLY:n konserniin kuuluville yrityksille sekä analysointitarkoituksia varten sisällytetyille kolmannen osapuolen palveluntarjoajille. Tämän takia henkilötietojasi voidaan käsitellä yhdessä tietojen kanssa, jotka ovat peräisin muista rekistereistä, kuten esim. luottotietorekistereistä.

Henkilötunnustasi käsitellään myös ostosten yhteydessä maksu- tai luottokorttipalveluita tarjoavien kolmansien osapuolien puolesta (tai niiden vaatimuksesta), jotta ne voivat hankkia luottotietoraportteja kolmansilta osapuolilta.

Henkilötietojesi käyttö saattaa johtaa tietojesi käsittelyyn yhdessä muista EU:n sisä- ja ulkopuolisista rekistereistä peräisin olevien tietojen kanssa sekä siihen, että henkilötietojasi siirretään muille NLYn konserniin kuuluville yrityksille ja käsitellään niiden toimesta edellä kuvattuja tarkoituksia varten sovellettavien lakien ja määräyksien puitteissa. Tietoja voidaan käsitellä myös yhdessä viranomaisilta tai esim. tulostus- ja jakelukumppaneiltamme sekä kolmannen osapuolen maksu- tai luottokorttipalveluiden tarjoajilta saatujen tai niiden kanssa jaettujen tietojen kanssa. Tällaisen käytön yhteydessä NLY noudattaa aina äärimmäistä huolellisuutta.

Hyväksymällä tämän käytännön verkkosivustolla ostoksia tehdessäsi tai henkilötietoja antaessasi hyväksyt henkilötietojesi siirron ETA-alueen ulkopuolisiin maihin.

Jos NLY:n liiketoiminta myydään kokonaan tai osittain tai se yhdistetään toiseen liiketoimintaan, henkilötietojasi saatetaan luovuttaa neuvonantajillemme, mahdolliselle ostajalle tai ostajan neuvonantajalle sekä lisäksi liiketoiminnan uudelle omistajalle.

Kuinka suojelemme henkilötietojasi?

Käytössämme on useita tietosuojamenetelmiä, joiden avulla suojelemme käsittelemiämme henkilötietoja. Henkilötietojesi suojelemiseksi käytämme turvatoimia sekä teknisiä ja organisatorisia menetelmiä, kuten esim. verkkoselainten varmentamismenettelyitä. Lisäksi meillä on asianmukaiset palomuuri- ja virustentorjuntaohjelmat, joilla suojaamme verkkoa ja estämme luvattoman pääsyn siihen. Fyysinen pääsy tiloihin, joissa tietoja säilytetään, on rajoitettu, ja työntekijöiden on tunnistauduttava päästäkseen sisään.

Näiden lisäksi NLY käyttää esim. SSL-salausprotokollaa (Secure Socket Layer), joka varmistaa turvallisen tiedonsiirron Internetissä (ja muissa verkoissa). Asiakkaana sinun on tarkistettava, ettei SSL-salausprotokollaa ole poistettu käytöstä verkkoselaimesi asetuksissa. Käytämme yksisuuntaisia koodeja estääksemme luvattoman pääsyn luottokorttinumerosi käsittelyn yhteydessä.

Kuinka kauan NLY säilyttää henkilötietojani?

Jos hyväksyt NLY:n rekisteröidyn asiakkuuden/jäsenyyden, tietojasi säilytetään, kunnes irtisanot rekisteröitymisesi. Voit irtisanoa asiakkuutesi koska tahansa. Jos et rekisteröidy asiakkaaksi/jäseneksi, henkilötietojasi säilytetään vain sen ajan, joka on tarpeen lainsäädännön noudattamiseksi tai jotta NLY voi täyttää velvollisuudet, joita sillä sinua kohtaan on, esim. toimitus- tai takuuvelvollisuudet.

Henkilötietojasi ei kuitenkaan missään tapauksessa säilytetä kauemmin kuin sovellettava tietosuojalainsäädäntö määrittää.

Henkilötietojesi tarkastelu, päivitys ja korjaus

Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla on kerran kalenterivuoden aikana oikeus saada veloituksetta tietoja siitä, mitä henkilötietojasi käytämme, niiden keräystavasta riippumatta. Jos haluat saada tällaisia tietoja, voit järjestää sen lähettämällä meille kirjallisen pyynnön. Sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaan sinun on allekirjoitettava pyyntösi asianmukaisesti ja lähetettävä se postitse verkkosivustolla annettuun osoitteeseen. Toisin sanoen sitä ei voi lähettää sähköpostitse.

NLY haluaa varmistaa, että henkilötietosi ovat oikein ja ajan tasalla. Jos jokin NLY:lle antamasi tieto muuttuu, esim. sähköpostiosoitteessasi, nimessäsi tai maksutiedoissasi tapahtuu muutoksia tai haluat muuttaa käyttäjätiliäsi, toimita oikeat tiedot sähköpostitse NLY:lle. Sinulla on koska tahansa oikeus pyytää henkilötietojesi korjaamista, estämistä tai poistamista.

Henkilötietojasi ei käsitellä suoramarkkinointitarkoituksia varten, mikäli kiellät kyseisen käsittelemisen. Sinulla on koska tahansa oikeus peruuttaa mikä tahansa henkilötietojesi käsittelyyn antamasi suostumus. Tällainen peruutus saattaa rajoittua vain osaan käsittelystä, esim. suoramarkkinointiin liittyvään käsittelyyn.

Linkit

Verkkosivustollamme saattaa olla linkkejä muille verkkosivustoille. Tämä tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan meidän verkkosivustoamme. Kun siirryt linkin kautta toiselle verkkosivustolle, sinun on luettava kyseistä verkkosivustoa koskeva tietosuojakäytäntö. Huomaa, että NLY ei ole vastuussa henkilötietojesi käsittelystä muiden verkkosivustojen toimesta tai muilla verkkosivustoilla.

Tietosuojakäytäntöä koskevat muutokset

NLY varaa oikeuden tehdä tähän tietosuojakäytäntöön koska tahansa muutoksia, jotka ovat tarpeen häiriöiden korjaamiseksi tai uusien lainsäädännöllisten tai teknisten vaatimusten täyttämiseksi. Kaikki tätä tietosuojakäytäntöä koskevat muutokset julkaistaan verkkosivustolla.

Evästeet

Käytämme ns. evästeitä NLY:n verkkosivustolla. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi ja joita verkkopalvelimemme käyttää mahdollistaakseen pääsysi eräisiin verkkosivustollamme oleviin toimintoihin.

Evästeitä on kahta eri päätyyppiä: 1) tallennettu eväste (pysyvä eväste), joka säilyy tietokoneellasi määrätyn ajan ja 2) väliaikainen eväste (istuntokohtainen eväste), joka tallennetaan tietokoneesi muistiin väliaikaisesti siksi ajaksi, jonka vietät verkkosivustolla. Istuntokohtaiset evästeet poistuvat, kun suljet verkkoselaimesi.

NLY käyttää evästeitä kehittääkseen verkkosivustoaan asiakkaita varten, esim. muokkaamalla verkkosivustoa asiakkaiden toiveiden, valintojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, auttamalla sinua seuraamaan mitä tuotteita ostoskoriisi on lisätty, auttamalla sinua hoitamaan ostoksesi ja varmistamalla, että asiakas on kirjautunut verkkosivustolle, jotta hänen ei tarvitse kirjautua uudelleen sisään aina toiselle sivulle siirtyessään sekä muokkaamalla palveluitamme siten, että saat kannaltasi merkityksellistä mainontaa ja jotta voimme täyttää velvollisuutemme ostokseen liittyen.

Pysyviä evästeitä käytetään mm. henkilökohtaisten asetusten tallentamiseen NLY:n verkkosivustolla, jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja valintoja joka kerta verkkosivustolla vieraillessasi, sekä tiedon ja markkinoinnin muokkaamiseen, jotta ne olisivat mahdollisimman tarkoituksenmukaisia sinun kannaltasi. Väliaikaisia evästeitä käytetään mm. verkkosivuston käyttöä koskevien tilastotietojen tallennukseen.

Hyväksymällä NLY:n yleiset ehdot ja/tai tämän tietosuojakäytännön sekä käyttämällä NLY:n verkkosivustoa hyväksyt evästeiden edellä kuvatun käytön. Jos et hyväksy evästeiden käyttöä, voit poistaa evästeet käytöstä verkkoselaimesi turvallisuusasetusten avulla. Voit myös asettaa verkkoselaimesi kysymään sinulta joka kerta, kun NLY:n verkkosivusto yrittää asettaa tietokoneellesi evästeen. Voit myös poistaa aiemmin tallennettuja evästeitä verkkoselaimesi avulla. Lisätietoja saat verkkoselaimesi ohjesivuilta. Voit lisäksi poistaa evästeet manuaalisesti kovalevyltäsi koska tahansa.

Huomaa, että jos et salli evästeiden käyttöä, joidenkin verkkosivun osien toiminnallisuus saattaa olla rajoitettua, eikä verkkosivu ehkä toimi tarkoitetulla tavalla, esim. et voi tehdä verkko-ostoksia.