HERROEPINGSRECHT, RETOURNEREN & TERUGBETALING


Herroepingsrecht

In overeenkomst met de wetgeving inzake consumentenbescherming heb je bij NLY Scandinavia AB, Bolagsverket/Swedish Companies Registration Office, registratienummer: 556653-8822, Lundbygatan 1, Borås, Zweden) (“NLY”) altijd 14 dagen de tijd om gebruik te maken van je herroepingsrecht. Dit betekent dat je als klant vanaf de dag dat jij of een gemachtigde het pakketje in ontvangst neemt, een bedenktijd hebt van 14 dagen waarin je aan NLY kenbaar kunt maken of je de aankoop ongedaan wilt maken of niet. Wil je gebruikmaken van je herroepingsrecht en meld je dit aan NLY dan heb je, gerekend vanaf die dag, 14 dagen de tijd om het betreffende artikel/de betreffende artikelen aan NLY te retourneren.


Retourprocedure, doe als volgt

Bij NLY willen we dat je tevreden bent met de aankopen die je bij ons doet. Mocht je daarom niet tevreden zijn met een aankoop dan kun je het retourneren. Om een retour zo snel mogelijk te kunnen verwerken kun je het beste de originele NLY tas voor je retour gebruiken. Je dient geretourneerde artikelen goed te verpakken, de geretourneerde artikelen dienen in goede en complete staat te verkeren en samen met originele verpakkingen zoals b.v. tassen of schoenendozen te worden geretourneerd. Lees onze Algemene Voorwaarden voor de volledige informatie over en voorwaarden voor je herroepingsrecht.

Let op : de retourbon die je in moet vullen zit bij ontvangst in het pakket (achterzijde van ”Delivery Note ”). Het DHL vrachtlabel dien je aan te maken op de DHL website en zelf uit te printen.

Doe als volgt om een artikel te retourneren en de retour en terugbetaling snel en efficiënt te laten verlopen:
1. Vul de retourbon in. Vul voor elk artikel dat je retourneert een toepasselijke retourcode (1-9, zie retourbon voor verklaring) en het geretourneerde aantal in.
2. Leg de retourbon samen met de te retourneren artikelen in de verpakking en sluit deze goed af.
3. Volg deze link naar de DHL homepage om je vrachtlabel aan te maken.
4. Print dit vrachtlabel uit en plak het op het pakket.
5. Breng het pakket naar een postkantoor of Postpunt en geeft het daar af. Je ontvangt van het personeel een verzendbewijs. Bewaar dit verzendbewijs goed; mocht je pakket onderweg kwijt of beschadigd raken, dan hebben we dit bewijs en het bijbehorende verzendnummer nodig om dit correct af te kunnen handelen.
6. Zo gauw we de geretourneerde artikelen in de originele staat op het magazijn ontvangen en gecontroleerd hebben, starten we de terugbetalingsprocedure.


Kosten verbonden aan een retour

Stuur je een artikel retour en maak je gebruik van het DHL vrachtlabel, dan verrekent NLY achteraf €5,- aan kosten voor het verzenden van de retour. Als het om een retour n.a.v. een foutief geleverd of een gebrekkig artikel gaat, dan betaalt NLY deze kosten voor je.


Terugbetaling n.a.v. retouren

NLY betaalt je tegoed n.a.v. van een retour altijd zo snel mogelijk aan je terug, maar voorbehoudt zich het recht om de terugbetalingsprocedure pas te starten op het moment dat je retourzending op ons magazijn ontvangen wordt.

Creditcard Had je de bestelling betaald met een creditcard dan wordt het tegoed n.a.v. de retour teruggestort op dezelfde creditcard. Je tegoed wordt binnen 24 uur na ontvangst en controle van je retour op je creditcardaccount teruggestort. Afhankelijk van je creditcard en bank is het bedrag daarna binnen twee tot drie werkdagen beschikbaar op je account, alhoewel dit soms ook tot zes werkdagen kan duren.

Cadeaubon/kortingscode Had je de bestelling met een Nelly cadeaubon, een NLY Man cadeaubon of een persoonlijke kortingscode betaald, dan wordt je tegoed doorgaans binnen 48 uur op dezelfde code/bon teruggestort zo gauw je retour bij ons magazijn aangekomen, geregistreerd en gecontroleerd is. Voorwaarde hier is wel dat de kortingscode/cadeaubon nog steeds geldig is.


Reclameren

Krijg je een ander artikel dan dat je bestelde of is het geleverde artikel beschadigd, incompleet of op andere wijze gebrekkig, meld dit dan graag aan onze klantenservice voordat je het retour stuurt. Doe dit het liefst zo snel mogelijk! Het is voor ons van belang dat dit soort fouten bij onze klantenservice gemeld worden, want dan kunnen we, samen met onze leveranciers, onderzoeken wat de oorzaak is en voorkomen dat andere klanten met dezelfde fout te maken krijgen. Bij reclamaties n.a.v. gebrekkige artikelen onderzoeken we de artikelen in kwestie en in bepaalde gevallen kunnen deze worden doorgestuurd voor onderzoek door de leverancier.

Bij retouren n.a.v. een foutief geleverd of een gebrekkig artikel betalen wij de kosten voor het verzenden van de retour voor je. Voor de terugbetaling van dit soort retouren gelden dezelfde regels als hierboven beschreven.